strand-castellon-ontspannen

Castellon in Spanje bezoeken

Castellon bezoeken is zeker de moeite waard. Hier zijn een hoop bezienswaardigheden en veel historie te zien. Castellon is de meest noordelijke provincie van de Comunidad Valencia. En de hoofdstad is Castellon de la Plana. Deze provincie heeft daarnaast veel mooie dorpen en een prachtige natuur.

Op vakantie naar Castellon

Mocht je plannnen hebben om naar Spanje op vakantie te gaan dan is Castellon zeker een goede keus. Kies voor een van de vele hotels, appartementen of boek voor jezelf een vakantiewoning. Zodra je bent neergestreken kan de ontspanning beginnen. Een voordelig biertje op het terras of een van de vele wijnsoorten die in deze streek te vinden is.

man, hiking, island-5475371.jpg
hiking, wandelen

Actief of liever wat rustiger

Zowel voor actievelingen en rustige vakantievierders is er volop te doen. Ontspannen op een van de prachtige stranden of fietsen door de natuur. Voor wandelaars, hikers kunnen hier ook hun hart ophalen want in de bergen is het heerlijk wandelen. De frisse bosgeur opsnuiven en genieten van de flora en fauna in de natuurgebieden.

Verder zijn er voor kanoliefhebbers een aantal meren waar je lekker kunt kano├źn. Hier mag ook gezwommen worden en de hond mag eveneens mee.

Leuke dorpen en steden

De omgeving heeft een aantal pittoreske dorpen waar lokale producten gekocht kunnen worden. In Segorbe is bijvoorbeeld het Olijfolie museum gevestigd. En in Eslida kan Creme gekocht worden die gemaakt is van geneeskrachtige planten die te vinden zijn in de Sierra de Espadan. Vinaros is eveneens een pittoreske badplaats wat iets internationaler is en Burriana nog onontdekt, klein maar zeer levendig.

Bezoek ook het kasteel eens in Onda. Daarboven is een prachtig uitzicht over de natuur en rijdt daarna eens door naar Benicassim. Op de wandel promenade zijn de Villa’s uit vroegere tijden te aanschouwen.

Vliegveld in Castellon

In Castellon is een vliegveld aanwezig die naar een aantal plaatsen in Europa aanvliegt. Of een binnenlandse vlucht naar Sevilla of Bilbao. Met Ryanair, Wizzair, Volotea of Airnostrum is dit mogelijk. Daarnaast biedt het vliegveld gratis parkeren aan. Op de bewaakte parking is plek voor 300 auto’s. Op het vliegveld Benlloc is eveneens een vliegschool aanwezig, verder wordt er volop gebruik van gemaakt.

Nieuwsgierig geworden? Veel meer informatie, praktische tips is te vinden op de website van MooiCastellon.