Elektrische cv ketel

DAT elektrische cv ketel als alternatief op de gas ketel

DAT elektrische CV ketel als alternatief voor de traditionele gasketel. Een goed idee zo vind men. De DAT elektrische cv ketel is eenvoudig als alternatief te plaatsen. Er zijn weinig aanpassingen nodig. Zo kan men alle radiatoren, vloerverwarmingsbuizen en dergelijk gewoon behouden. Dit scheelt dan meteen al flink in de kosten.Daarnaast is het installeren van de DAT elektrische cv ketel heel eenvoudig. Er is immers geen rookgasafvoer nodig. Hierdoor kan hij ook in ruimtes worden geplaatst die voorheen ondenkbaar waren.

Weinig onderhoudt

De DAT elektrische CV ketel is eenvoudig en dat is juist zijn kracht. Wat er niet op zit kan immers ook niet defect raken. Maar ondanks zijn eenvoud is hij toch voorzien van alle gemakken. Zo heeft hij op de frontend een meter waar men zowel de temperatuur als waterdruk af kan lezen. Ook aan veiligheid is gedacht. Op de voorkant zitten de installatieautomaten ter beveiliging van te hoge stromen. Deze dienen bovendien ook om fases te kunnen uitschakelen zodat de elektrische cv op 33%, 66% of 100% van zijn vermogen kan werken. Dat kan heel handig zijn.

Het onderhoudt is nagenoeg nihil. Er vind geen verbranding plaatst en dus slijten er geen verbranders. Eenmaal per periode de verwarmingselementen controleren en schoonmaken is voldoende.

Met en zonder pomp leverbaar en geen kans op CO2 vergiftiging

De DAT elektrische cv ketel is met en zonder pomp leverbaar. Bij de meeste vloerverwarmingssystemen is de interne pomp overbodig en dus is de versie zonder pomp een perfecte oplossing. Dit scheelt bovendien in de kosten van aanschaf cv ketel.

Naast het voordeel dat de aanschafwaarde erg laag is ten opzichte van een traditionele gasketel is het voordeel dat er geen verbranding plaatsvind. Hierdoor is er dus geen kans op vergiftigingen door gassen. Al met al vele voordelen en zeker de moeite waard om eens naar te kijken als je toch al een nieuwe CV ketel nodig hebt. Meer informatie is te vinden op de website van Warmteshop.EU. Je vind de DAT ketel in deze link.