girl lies, a girl in a dress, hair-1386193.jpg

Je vloerverwarming combineren met de elektrische cv ketel

Vloerverwarming kan perfect draaien met de elektrische cv ketel. De gas cv ketel wordt dan vervangen door de elektrische en dit is vaak eenvoudig om te wisselen zonder al te veel te verbouwen. Daarnaast is het een veilig systeem zonder uitstoot van gevaarlijke gassen. Bovendien is het een compact apparaat die je niet in de weg staat.

Ideale optie als je geen warmtepomp kwijt kunt

Met deze oplossing is het een ideale manier als er geen warmtepomp gebruikt kan worden en ook weinig vermogen nodig heeft voor verwarming. Wel is het zo dat de woning een goede isolatie heeft. Daarnaast is het goed te combineren met zonnepanelen, vloerverwarming en cv houtkachel.

Op deze manier ligt het verbruik lager en is daar een flinke besparing op te behalen.

Een elektrische cv ketel is perfect voor de vloerverwarming. Een compact apparaat met eenvoudige bediening zonder rookgasavoer

Compact apparaat en geluidloos

Een ander groot voordeel is dat de DAT Elektrische cv ketel compact is. Ook de eenvoudige bediening vindt men handig zo blijkt. Ook kan het apparaat in andere ruimtes worden opgehangen.

Verder is een ander argument dat het geen geluid afgeeft ten opzichte van de warmtepomp is dat wel fijn. Er zijn dus geen nare bijgeluiden te horen.

Een op een omwisselbaar

In de meeste gevallen is deze e cv ketel rechtstreeks te verwisselen en hoeft er niets verbouwd te worden. Omdat er geen rookgasafvoer op zit is boren niet nodig. Omdat er geen buizen door de muur heen hoeven is er geen rotzooi. Dit is een vrij eenvoudige klus en beslist geen moeilijkheidsgraad.

Verduurzamen en gasloos wonen wordt op deze manier een stuk eenvoudiger. Het is niet nodig om veel elektrische apparatuur te plaatsen. Voor warm water om te douchen is er nog wel een elektrische boiler nodig.

Op deze manier is je vloerverwarming dus snel te activeren zonder inleveren en je bent alvast klaar voor de toekomst.

Een paar voordelen van de Elektrische cv ketel t.o.v. de gas cv

  • Geen aanpassing nodig. Je kan vloerverwarmingsbuizen en radiatoren behouden.
  • Lage aanschafwaarde en montage kosten
  • Dus bijna geen onderhoud nodig
  • En minder onderhoudskosten
  • Geen rookgasafvoer, dus ook geen kans op vergiftigen
  • Niet nodig om buizen door de muur
  • Ook op andere plaatsen te monteren dan een gas cv.
  • Eenvoudig te bedienen
  • Met een kleinere kans op storingen.
  • Maar wel voorzien van alle beveiligingen

Wil jij ook je vloerverwarming aansturen met de elektrische cv ketel?

Ben je bezig met verbouwen en verduurzamen? Overweeg om elektrisch te verwarmen dan ben je in een keer klaar op een voordelige manier. Meer hierover is op de website te vinden van Warmteshop.eu bij de link Elektrische cv ketel.