cat, warm up, black-333075.jpg

Je woning elektrisch verwarmen kan op diverse manieren

Je kunt je woning op diverse manieren elektrisch verwarmen. Omdat de overheid wil dat Nederland Gasvrij wordt in de toekomst kan je er nu alvast aan denken hoe je kunt overstappen op elektrisch. Oplossingen zijn vrij simpel. Hieronder beschrijven wij eenvoudige oplossingen om je woning elektrisch te verwarmen.

Infraroodpanelen

infrarood-verwarming
Infrarood verwarmen

Infrarood is een veilige en betrouwbare verwarmingsbron. Het geeft alleen vrij plaatselijk warmte. Ze kunnen overal in de woning staan. Ook heeft infrarood verwarming veel gezondheidsvoordelen. Als het paneel eenmaal is opgewarmd dan heb je dus een fijne en aangename warmtebron. Tevens ideaal voor mensen met allergie problemen.

Elektrische CV Ketel

Eenvoudiger dan je denkt is de aanschaf van een Elektrische CV ketel. Omdat er zo veel wordt geschreven hierover en dat je het beste een Warmtepomp kunt aanschaffen. Dit is helemaal niet nodig want de elektrische ketel kan je gewoon omwisselen met de huidige ketel zonder aanpassingen. Daarnaast heel erg veilig en heeft vrijwel geen onderhoud nodig.

Verder is de aanschaf goedkoper dan een warmtepomp. Belangrijk is wel om te kijken of er krachtstroom aanwezig is in de woning. De Elektrische CV ketel van DAT is verkrijgbaar zonder pomp. En de eerste stap is altijd om het te verwarmen oppervlak te berekenen.

Warm water met de Elektrische Boiler

De Elektrische CV ketel kan je dus direct omwisselen op je huidige systeem, maar dan is er nog geen warm water. En dat is eenvoudig op te lossen met de aanschaf van een Elektrische boiler. Welke inhoud je nodig hebt hangt van het persoonlijk gebruik af. Aparici en Wesen zijn energiezuinige boilers die ook in combinatie met zonnepanelen kunnen worden gebruikt.

Elektrische kachel

Een elektrische kachel is een ideale oplossing in bijvoorbeeld kleine ruimtes. Denk aan de badkamer, in de werkkamer of slaapkamer. maar deze kachels zijn eveneens verkrijgbaar voor grotere ruimtes. Tegenwoordig zijn er mooie Convector modellen verkrijgbaar. Hier geldt dat je wel het goede vermogen kiest. Een te laag vermogen verwarmt niet een hele grote ruimte.

Voor in de badkamer zijn er fraai modellen verkrijgbaar waar je ook je handdoek of badjas aan op kunt hangen. Gewoon de stekker in het stopcontact en verwarmen maar. Heerlijk toch…een warme, droge handdoek na het douchen.

badkamer-elektrische-kachel
Elektrische Badkamer kachel

Wil jij meer weten van elektrisch verwarmen?

Ben je na het lezen van bovenstaande informatie enthousiast geworden? Meer informatie en prijzen zijn te vinden in de webshop bij WarmteshopEU